2010. október 23., szombat

Élő "lasagne"

Élő lasagne! Joan készítette ezt is ,a recept a könyvében megtalálható.

Ez a lasagne 4 egymásra rakott rétegből és végül a tetejére szórt "sajtrétegből" áll.
 Egy átlátszó lasagnetál belsejét szórjuk be fél csésze finomra darált szezámmag és 1/4 t.k. só keverékével
.
1. réteg: Cukkini tészta : a cukkinit vágjuk lapokra a spirálvágóval és a felét terítsük szét két keresztben rakott rétegben a szezámos alaprétegen.

2.réteg :Paradicsomkrém :
- 2 csésze 4 ó-ra beáztatott napraforgómag
-1 csésze 12 ó-ra beáztatott, hámozott mandula.
-1 csésze 4 ó-ra beáztatott , napon szárított paradicsom
-2 öszevágott paradicsom
-2 csésze ősszevágott sárgarépa 
-2 összevágott piros paprika 
-1 csésze apróra vágott bazsalikom 
-2 e.k. olívaolaj
-1 e.k.citromlé 
-2 e.k. olasz fűszer keverék 
-1/2 t.k. frissen őrölt feketebors 
-2 e.k. élesztőpehely
-1 t.k. só

A hozzávalókat robotgépben sűrű krémes állagúra dolgozzuk össze.a paradicsomos krém felét tegyük a cukkini tésztára .

3.réteg  Zöldségréteg :
   3 csésze mosott , szárazra törölt, majd 2 ó-án át 1 e.k. nama shoyu vagy 1 t.k. só keverékében pácolt spenótlevél.. A spenót felét terítsük szét a paradicsomos krém tetejére.

4.réteg  Sajtmártás:
-2 csésze kesudió
- 3 e.k. olaj
-1 e.k. citromlé
-1/2 t.k. só
A hozzávalókat daráljuk össze kevés vízzel sűrű krémes állagúra a robotgépben. A sajtmártás felét öntsük a spenótra. A fenti sorrendben, váltakozva rakjuk még egyszer egymásra a négy réteget.

A lasagna tetejére : Kesudósajt  :
- 1 csésze kesudió vagy dió
- 4 e.k.élesztőpehely
-1/4 t.k.só
  A lasagna tetejére:
  A hozzávalókat daráljuk össze darabosra a robotgépben. A száraz "sajtot" szórjuk a lasagna tetejére
  Tálalhatjuk hidegen, de fel is melegíthetjük az aszalógépben 2 ó-án keresztül 40 fokon..






Nincsenek megjegyzések: