4 kosárnyi bodzát sikerült szednünk.......
A finom bodzából készült italon kívül ,teához aszaltam de még
palacsintát is készítettem, aminek nem csak a belsejébe, de még a tetejére is bodzát tettem.
Sikerült egy olyan állagú tésztát készíteni ami hasonlított az igazi palacsintára.Ezután betettem az aszalógépbe, kb. 7 ó-án keresztül aszalódott. Nem kell teljesen szárazra aszalni, hiszen hajlékony tésztát szerettem volna a végén.
Az íze még aszalás előtt is nagyon finom volt. Lenmag,dió, alma, bodzavirág,só, kevés citromléből állt.
A tetejére is szórtam bodza virágokat.
Ilyen lett aszalás után.
Még most is tele van a bodza illattal az egész ház.
Mi is kerülhetett volna a tetejére? Egy finom friss eperből és kesudióból készült krém.
Lehet többet is egymás tetejére tenni és megkenni krémmel.
Nagyon finom lett! Nyugodt szívvel mondhatom......
A recept Joan könyvében megtalálható, az ötletet Tőle kölcsönöztem, én kisebbekre készítettem.
1 megjegyzés:
hú, ez nagyon izgalmasan hangzik! és jól is néz ki! lehet, hogy jövőhéten, ha még találok bodzát, ki is próbálom. köszönöm!
Ági
Megjegyzés küldése