2011. március 2., szerda

A turmixolás energiát spórol !

                 A nyerskonyha elengedhetetlen eszköze, a  nagyfordulatszámú turmixgép, mint a  VITA-MIX . A TURMIXOLÁS jelentős változást hoz az egészségünkbe.
A művelet HASONLÓ a RÁGÁSHOZ. Az ételdarabok  olyan apróra törnek össze, hogy tökéletes lesz a felszívódásuk. Az étel nem marad olyan sokáig a gyomorban, hanem gyorsan a vékonybélbe kerül, tehát a turmixolás ENERGIÁT SPÓROL meg, és magas korunk ellenére FIATALOK MARADUNK. Ne feljtsd el,hogy szervezeted csak a legapróbb részecskékből tudja a tápanyagokat fölszívni! A nagy darabok emésztetlenül maradnak, és savas hulladékká alakulnak.
  
                  
Kísérlet:

fogj egy bármilyen zöldséget, vagy zöld levelet, vedd a szádba, és rágd addig ameddig tudod.Mielőtt lenyelnéd köpd ki és vedd szemügyre! Azt fogod látni,hogy még mindig messze van a krémes állagtól! A nagy darabok emésztetelenül maradnak, és SAVAS HULLADÉKKÁ alakulnak.
Mikroszkóp alatt jól látható,hogy az ilyen emésztetlen darab nekiütközött egy vörösvértestnek mire az azonnal elpusztult. Ez az emésztetlen darab úgy végezte,hogy körülvette 100 csaknem elpusztult vörösvértest sejthalmaz. Ezek a toxikus darabok a vékonybélben felhalmozódnak, ami hozzájárul a MEGNAGYOBBODOTT  ELŐTÜREMKEDETT HAS kialakulásához.( idéztem: A nyers étel csodája c. könyből,202.o.)  
Ha csökkent gyomorsav termelődéshez még elégtelen rágás is társul, akkor nagyon valószínű,hogy a szervezetben tápanyaghiány alakul ki.