A " Napeledel" c. könyv szerzője.
2010. október 20., szerda
Joan van Rooijen , aki megszerettette velem a nyersétkezést!
Egy szelet a szilvatortából
Címkék:
egy szelet a szilvatortából
Szilvatorta
Gitta batyusbáljára vittem ezt a tortát.Frissen szedett fügével és szilvával díszítettem.
A torta alapja : 2 órára beáztatott dió és mazsola aprítva,a töltelék szilva,avokádó utifűmaghéj,agavé,a felső réteg mandula és agavé.
Címkék:
szilvatorta
Egy könnyű vendégváró, de bevallom én ettem meg.Gyakran készítek ilyen tálakat.
Címkék:
vendégváró
Hajdina kréker
Ez a kép egy kicsit a nyarat idézi, mert akkor készítettem.Hajdinacsírás,aszalt paradicsomos zöldfűszeres kréker.A receptje nagyon egyszerű, mert mindíg egy csomag hajdinát csíráztatok és ehhez adok egy csomag aranylenmagot, a kertből frissen szedett zöldfűszernövényekkel ,aszalt paradicsommal ízesítek. Ezt a képet nagyon szeretem, mert jól látszódnak a hajdinacsírák.
Címkék:
kedvenc krékerem
Sütőtökös kréker
Egy újabb kréker :cukkiniből, sárgarépából, fehérrépából, kevés aranylenmaggal, petrezselyemmel.
És irány az aszaló......
Címkék:
sütőtökös kréker
Paradicsomos káposzta főzés nélkül!!
Szaffina hozott Gitta "batyusbál"-jára nagyon finom paradicsomos káposztát.
Hihetetlenül finom volt.
.
Én is kedvet kaptam hozzá.
A káposztát lereszeltem és elkészítettem a paradicsomos szószt, majd összekevertem.
A harmadik kép közvetlenül az összekeverés után készült, egy kicsit lehet állni hagyni a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek. Különösen jó ízt ad a datolya és az azsalt paradicsom a szósznak. Természetesen só is kell bele.
Címkék:
Paradicsomos káposzta.
Aszalt édesburgonya
Az édesburgonyát szeletelés után kevés olivaolajban pácolva, ízlés szerint sózva, esetleg fűszerezve lehet aszalni. A színe eredetileg is ilyen szép,mégis úgy néz ki mintha olajban sült volna.
Címkék:
aszalt édesburgonya
Aszalt gyümölcsök tárolása
Itt vannak az aszalt gyümölcslapok...... |
Egy tálcányi aszalt gyümölcslap |
Dobozban , hűtőben tartava, hosszú hónapokig eláll!!! |
Hogy ne tapadjanak össze a lapok,folpack fóliát is közé lehet tenni, nekem a nélkül is tökéletes maradt. |
Címkék:
aszalt gyümölcslapok tárolása
Gyümölcslapok készülnek
A gyümölcsök turmixolása után a masszát szétterítettem az aszalógép tapadásmentes lapjaira ( teflex ). |
Aszalás után, rugalmas , feltekerhető lesz. |
Ime a gyümölcsbőr! |
Darabokra vágva, hűtőben dobozban , vagy feltekerbe fóliába csomagolva lehet akár hónapokig tárolni. |
Ezek a lapok szilvából készültek. |
Ezek pedig kiviből készültek. Az alma-banán kombinációs lapokból készülnek a zserbók, palacsinták, beiglik, flódnik . |
Remekül lehet ollóval betűket is kivágni, ezt az ötletemet a nyersétkezés világnapjára készített tortámnál is felhasználtam. |
De finom is volt! |
Címkék:
aszalt gyümölcslapok
Kedvencem az aszalt paradicsom és kápia paprika fokhagymával olivaolajban eltéve.
.Nagyon finom a salátákba, krékerekbe, magpástétomba keverve! És az illata aszaláskor mennyei!
Intenzív ízű, magas C-vitamin tartalmú, ami szedés után még fokozódik. Éretten szedik le! Vagyis akkor szedik le amikor a legtöbb napfényt magába szívta, olyankor amikor a legédesebb.
Nem hűtőházban pirosodik meg! Sokáig friss ropogós marad.
Címkék:
Aszalt paradicsom,
kápiapaprika
Aszalás előtt a műzli .
Csíráztatott hajdina, lenmag,aszalt gyümölcsök, biokakaópor,fahéj,(méz ill.édesítő nem nagyon kell, mert így is elég édes lesz.A hozzávalókat aprítógépben összekevertem , majd az aszalógép tapadásmentes teflexlapjára kikenve 5-6 ó-t aszalom, majd megfordítom, és további 5-6 ó-t aszaltam.
Címkék:
Műzli
Nagy segítség a konyhában ez a nagyteljesítményű robotgép.
Ezzel a nagyfordulatszámú háztartási géppel igen jó tortaalap, műzli, kréker,salátaöntet készül. Nagyon szeretek vele dolgozni !!
Így néz ki munka közben.
Címkék:
Nagyfordulatszámú foodprocessor
Műzliszelet készül
2 napos hajdinacsírából (bal oldalt a fehér tálban), szilvából, dióból(beáztatott) nagyszemű mazsolából (szintén beáztatva), kevés méz hozzáadásával készül a műzli.Lehet még karobbal,fahéjjal, kakaóval ízesíteni.
Címkék:
műzli szelet
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)