2014. július 22., kedd

Fasírt csakis nyersen.......

A hozzávalók....

Cukkini,répa,kápia paprika, fevés hagyma -fokhagyma,áztatott dió-napraforgó, és a fasírt "lelke" a fűszerek:őrölt pirospaprika, só-bors, kömény,koriander, kevés citromlé,petrezselyem,





Csak összeaprítottam,...persze a napraforgót és a diót  beáztattam!


Golyókat formáltam....


Ilyet is...., olyat is....

Lehet kaporral, sörélesztővel vagy petrezselyemmel meghempergetni

A golyók néhány napig biztonságosan elállnak a hűtőben.

Szeretem az aranylenmagot, mert sokkal finomabb az íze mint a barnáé, útifűmaghéjból és a lenmagból is tettem a fasírtba egy keveset.



Amikor az összeaprított fasírtot kinyomkodtam, elég sok lét nyomtam ki belőle.

Ebből lett a saláta öntet.......

Egyszerű fűszeres zöldség öntet .Nincs benne víz !  Nagyon finom ízű lett !


Ez a gyönyörűséges, finom jó ízű zöldfűszernövény a kertünkben terem (koriander? vagy lestyán?), sajnos nem tudom a nevét, mert én is kaptam, és akitől kaptam Ő is Svájcból kapta.


                                      Koriander? vagy lestyán? ......nagyon finom!!!!

Az íze a petrezselyem-koriander-zeller keverék ízéhez hasonlít....

Jó lenne tudni a nevét,egy kicsit vicces....... mi "mazsinak " hívjuk.