| A hozzávalók.... |
| Cukkini,répa,kápia paprika, fevés hagyma -fokhagyma,áztatott dió-napraforgó, és a fasírt "lelke" a fűszerek:őrölt pirospaprika, só-bors, kömény,koriander, kevés citromlé,petrezselyem, |
| Csak összeaprítottam,...persze a napraforgót és a diót beáztattam! |
| Golyókat formáltam.... |
| Ilyet is...., olyat is.... |
| Lehet kaporral, sörélesztővel vagy petrezselyemmel meghempergetni |
| A golyók néhány napig biztonságosan elállnak a hűtőben. |
| Szeretem az aranylenmagot, mert sokkal finomabb az íze mint a barnáé, útifűmaghéjból és a lenmagból is tettem a fasírtba egy keveset. |
| Amikor az összeaprított fasírtot kinyomkodtam, elég sok lét nyomtam ki belőle. |
| Ebből lett a saláta öntet....... |
| Egyszerű fűszeres zöldség öntet .Nincs benne víz ! Nagyon finom ízű lett ! |
| Ez a gyönyörűséges, finom jó ízű zöldfűszernövény a kertünkben terem (koriander? vagy lestyán?), sajnos nem tudom a nevét, mert én is kaptam, és akitől kaptam Ő is Svájcból kapta. |
| Az íze a petrezselyem-koriander-zeller keverék ízéhez hasonlít.... |
| Jó lenne tudni a nevét,egy kicsit vicces....... mi "mazsinak " hívjuk. |