A hozzávalók.... |
Cukkini,répa,kápia paprika, fevés hagyma -fokhagyma,áztatott dió-napraforgó, és a fasírt "lelke" a fűszerek:őrölt pirospaprika, só-bors, kömény,koriander, kevés citromlé,petrezselyem, |
Csak összeaprítottam,...persze a napraforgót és a diót beáztattam! |
Golyókat formáltam.... |
Ilyet is...., olyat is.... |
Lehet kaporral, sörélesztővel vagy petrezselyemmel meghempergetni |
A golyók néhány napig biztonságosan elállnak a hűtőben. |
Szeretem az aranylenmagot, mert sokkal finomabb az íze mint a barnáé, útifűmaghéjból és a lenmagból is tettem a fasírtba egy keveset. |
Amikor az összeaprított fasírtot kinyomkodtam, elég sok lét nyomtam ki belőle. |
Ebből lett a saláta öntet....... |
Egyszerű fűszeres zöldség öntet .Nincs benne víz ! Nagyon finom ízű lett ! |
Ez a gyönyörűséges, finom jó ízű zöldfűszernövény a kertünkben terem (koriander? vagy lestyán?), sajnos nem tudom a nevét, mert én is kaptam, és akitől kaptam Ő is Svájcból kapta. |
Az íze a petrezselyem-koriander-zeller keverék ízéhez hasonlít.... |
Jó lenne tudni a nevét,egy kicsit vicces....... mi "mazsinak " hívjuk. |