| Victoria Boutenko " A nyerskonyha legjobb receptjei" c. könyvében található ez a recept. Íme a hozzávalók előkészítve. |
| Először 5 szál sárgarépát turmixoltam vízzel. |
| Majd a zellerszárakat is..... |
| Hozzákevertem a vízzel összeturmixolt mazsolát( előzőleg beáztatott!), erős paprikát, citromlevet..... |
| A lenmagot megőröltem.... |
| Hozzá kevertem a köményt és a koriandert.... |
| Az egészet kézzel összegyúrtam, és állni hagytam..... |
| Rákentem az aszalógép tapadásmentes lapjára, a tetejét szezámmaggal hintettem meg.... |
| Ilyen lett az aszalás után.....Rugalmas , feltekerhető..... |
| Nem ragadt le.... |
| Könnyen lehet ollóval vágni.... |
| Nagyon finom lett!! Egyáltalán nem érezni a lenmag jellegzetes ízét, kellemes, semleges ízű a kenyérhez hasonlító kréker lett. |