Victoria Boutenko " A nyerskonyha legjobb receptjei" c. könyvében található ez a recept. Íme a hozzávalók előkészítve. |
Először 5 szál sárgarépát turmixoltam vízzel. |
Majd a zellerszárakat is..... |
Hozzákevertem a vízzel összeturmixolt mazsolát( előzőleg beáztatott!), erős paprikát, citromlevet..... |
A lenmagot megőröltem.... |
Hozzá kevertem a köményt és a koriandert.... |
Az egészet kézzel összegyúrtam, és állni hagytam..... |
Rákentem az aszalógép tapadásmentes lapjára, a tetejét szezámmaggal hintettem meg.... |
Ilyen lett az aszalás után.....Rugalmas , feltekerhető..... |
Nem ragadt le.... |
Könnyen lehet ollóval vágni.... |
Nagyon finom lett!! Egyáltalán nem érezni a lenmag jellegzetes ízét, kellemes, semleges ízű a kenyérhez hasonlító kréker lett. |