| Ez itt a hijiki, vagyis szárított tengeri moszat. Legalább 30 perccel vízben kell áztatni étkezés előtt. |
| Valójában sötétbarna a színe, csak szárításkor feketedik meg. Állaga így drótszerű lesz. |
| Kifejezetten "tenger íze" van, fehérjében , calciumban és vasban nagyon gazdag! |
| Most áztassuk be vízbe egy fél órára. |
| Mindíg csak annyit amennyit egy alkalommal el tudunk fogyasztani ! |
| Lecsepegtetve így néz ki, látható a sötétbarna színe. |
| Közben elkészítettem a saláta többi részét amihez majd hozzá fogom tenni a hijikit. |
| Lucernacsíra, reszelt répa uborka, káposzta, lila- és póréhagyma karika , középen a hijiki. |
| A hijikit vágódeszkán apróra vágtam az áztatás után...., jellegzetes tenger íze és illata van. |
| Később még tettem hozzá, mert kevés lett! |
| Saláta leveleket felaprítottam, majd az egészet összekevertem. |
| Gyömbéres, szójaszószos, agavés, szezámolajos, citromos öntet készült hozzá a turmixgépben. |
| Nagyon finom ízű saláta lett! |