2011. március 12., szombat

A tyúkhúr (Stellaria media) vagy csillaghur, tikhur...... Chickweed, Hühnerdarm, Vogelmiere

 
A tyúkhúrt sokan csak gyomnövénynek vagy gaznak tartják, pedig ennek a növénynek figyelemre méltó gyógyító hatásai vannak., sok betegséget megelőzhetünk vagy kúrálhatunk vele hatékonyan. Szinte mindenhol megtalálható, áprilistól  a fyagyokig virágzik, nem nehéz megtalálni bármely veteményes kertben és árokparton.A szegfűfélék családjáoz tartozik.Kicsiny, nedvdús növény,felálló szárral,tojásdad levelei szembenállók, 
SEGÍT:  görcsök,arritmia,neurózis, gyomorfekély, golyva esetén. Segítségével gyorsan elmúlnak a furunculusok és az ekzémák.Használják hashajtóként, vízhajtóként, izületi gyulladásoknál,köszvénynél, reumánál, sőt a diabeteseknél nélkülözhetetlen ez a zöldféle. Ha álmatlanságtól, elhízástól, szemgyulladástól szenved valaki, szintén jól jöhet ez a szerény kis növény. Alacsonyan tartja a vércukorszintet és szabályozza az endokrinrendszer működését.Javítja az általános anyagcserét. Szaponoint tartalmaz, ezért nagy mennyiségben fogyasztva egyeseknél hasmenést okozhat.Tisztító hatása miatt azonban eltávolítja a mérgeket, normalizálja a máj és későbbiekben a többi belső szervünk működését ( a láncreakció miatt). Rendkívül nagy a bioenergetikai szintje !

A mai napi zöldturmixunkat a következőkből készítettem: tyúkhúr, alma, banán, narancs, gyömbér, kotányi fűszerkevék, vagy fahéj, és víz.
Nagyon-nyogyon finom volt !
Most már rendszeresen 1 éve isszuk a férjemmel minden nap fejenként 1-1litert! Teljesen függőkké váltunk, mert egyszerűen nem lehet megunni, ezt a fantasztikus energia italt. Észrevettük, hogy jót tesz a közérzetünknek,energikusabbak lettünk, a bőrünk tiszta lett,az emésztésünk tökéletes. Egyáltalán nincsenek fogínyproblémáink.A hajunk színe sötétebb lett.
Gyakorlatilag egy teljes étkezést sikerült kiváltani evvel az itallal reggel, ami ebben a rohanó világban nem mindegy.Mindenkinek szívből ajánlom a rendszeres fogyasztását!
Joan férje   Horváth Ödön egyszer azt mondta: " Ez az ital olvasztja a zsírt!"  Ez igaz !!!
Ez az ehető tyúkhúr!
Könnyen összetéveszthető egy mezei gyomnövénnyel aminek kék vagy piros virága van.Ha nem virágos növényt találunk, akkor nézzük meg a levelek alsó lapját, és ha azon fekete pontok vannak, akkor ne együk meg !