2011. november 21., hétfő

Zöldturmix és "Napkex"

Már  több mint 2 éve isszuk rendszeresen a zöldturmixot. A munkahelyemre is viszem magammal egy kis üvegben. Korábban már írtam , hogy miért is jó a zöldturmixok rendszeres fogyasztása.( lásd címkék : miért igyunk zöldturmixot?) Gyorsan elkészíthető, friss élő egészséges innivaló. 40%  zöldlevelekből (spenót, sóska, mángold, leveleskel) és 60% gyümölcsből készül és az egészet vízzel turmixolom össze. Az előző bejegyzésemben  közzétett videó is kapcsolódik  ehhez a bejegyzéshez, ahol  még a kisgyerekek is milyen szívesen megisszák ezt az egészséges innivalót. Ilyen formában ennyi gyümölcsöt és nyers zöldfélét nem igen tudnának meginni!Talán el fog jönni majd az az idő egyszer amikor az iskolai büfékben is lehet majd inni ilyet ! Azt gondolom, hogy ez nem is olyan rossz ötlet.....


Ilyen krémes, selymes, finom turmixolás után közvetlenül.


Én most spenótból és banánból készítettem.

Érdemes kipróbálni!
Lehet más gyümölcsökkel is, alma-körte-ananász-narancs kombinációval, bármely kedvenccel készíteni. 

A másik fő kedvenc a lenmagos ropogós "Napkex". Két félét is készítettem, aszalt paradicsomos, olaszos és currys ízesítésűt. Milyen jól helyettesíti a kenyeret!

Finomabbnál finomabb krémeket lehet hozzá készíteni, csírával , salátával , avokádóval  együtt fogyasztani.
Azok számára tettem fel ezeket a képeket biztatásként, akik még csak most ismerekedtek meg ezekkel a nyersétkezés alapvető finomságaival.