" A könyv arról is szól, hogy az ÉLŐ ÉTELEK fogyasztása során erősödik energiaszintünk,életerőnk, és kalória számlálgatás és az úgynevezett jojóhatás nélkül testsúlyunkat egyensúlyban tarthatjuk. A könyv bemutatja, hogy új életstílus kialakításával hogyan kerekedhetünk felül a betegségeinken.
A sütés-főzés nélküli ételkészítés hozzásegít, hogy megszeressük az ÉLŐ ÉTELEK természetes, ínycsilklandó ízét és illatát.
Hihetetlenül hangzik, de az ÉLŐ ÉTELEK konyhája alkalmas arra, hogy közismert hagyományos recepteket tiszta élő anyagokból is elkészíthessük. Például mandulából tejet, túrót, sajtot,tejszínhabot, gabonacsírából kenyeret, különféle zöldségekből az úgynevezett NAP-KEX-eket napon vagy az aszalógépben szárítva, tésztát gumós zöldségekből. stb."
(Ezek a képek Joan nyersétel készítő tanfolyamán készültek. )
NAGYÍTSD KI A KÉPET , ÉRDEMES !
Dél-Amerikából származik, keményítő tartalmú gyümölcsmag. Inkarizsnek, vagy az inkák gabonájának is nevezik. A gabonafélék közül a quinoanak legmagasabb a fehérje tartalma. Nagyon magas a vas- és a kalciumtartalma is,továbbá sok ( a kalcium felvételét megkönnyítő)ásványi anyagot tartalmaz.(-idéztem a könyvből.)
Ez volt a menü. Brokkoli torta,alma chutney,paszternák spagetti,quinoa,vöröskáposzta saláta,Nap-Keksz,és az egész harmóniában volt ízben,színben,illatban és az évszakkal.
Az étel készítés előtt felejthetetlen jóga órát is tartott Joan.Ő nem csak a nyersételkészítésben jártas, hanem kitűnő joga oktató is !Pranajama volt,helyes légzés technikával.Nagyon jól esett! Köszönjük szépen !!
.