(Megtisztítva,felaprítva.)
A spárganövény emészthető rosttartalma,ásványianyagtartalma(kalcium,kálium,cink,foszfor, vas, flur,szilicium,molibdén,és egyébb nyomelemek és vitamintartalma jelentős.
Többek között: E,B1,B2,B6,C,A,K vitamin,Niacin,Folsav stb.
Jótékony hatással van a hasnyálmirigyre,a szívre, a májra,tüdőre.Vértisztító hatása közismert.Fiatalítja a sejteket,fokozza a vérképzést,erősíti az immunrendszert.Tavasszal elvégzi a szervezet nagytakarítását, mivel az első szabadföldi zöldségféle.
2 fajtáját különböztetjük meg: a fehér((bakhát alatt termesztett) és a zöld(sík területen termesztett).
1.saláta öntet:
-vörösborecet
-mustár
-újhagyma
-olivaolaj
-só-bors
2.alátaöntet:
-szójaszósz
-citromlé
-szezámolaj
-fehérbors
3.öntet:
-balzsamecet
-dijoni mustár
-méz
-só-bors
-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése