2011. május 6., péntek
Sajtkészítés Fackelmann ételformázóval
A sajt készítésben segítségemre volt ez a két forma. A Sparban vettem, Fackelmann márka, 2 db volt benne, egy kisebb és egy nagyobb.
A beáztatott mandulát héjjától megtisztítva, vízzel, kevés citrommal,sóval, esetleg sörélesztővel,bármilyen fűszerrel turmixolom, majd egy szűrőzsákba tettem ( ha nincs, akkor kíváló egy új nylonharisnya) lecsepegtetem, majd egy 5 kg-nyi súlyt tettem rá, ( ezt ajándékba kaptam! ) langyos helyre tettem másnap reggelig, ekkor vettem elő a formákat, és a szűrőzsákból kivéve ezekbe a formákba tettem, majd a hűtőbe egy pár órára.
A ZEPTER edényei azt gondolom kiválóan lehet használni a nyerskonyhában, mivel az ilyen sajtokat biztonsággal frissen tudják tartani hosszabb ideig.
Címkék:
Sajtkészítés Fackelmann forma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Köszönet a fotóért, akkor már tudom hol keressem ::))
Nagyon szívesen!
Megjegyzés küldése