Az ötletet valamelyik külföldi blogban találtam, már régóta szerettem volna elkészíteni. Kíváló alkalom nyílt ma erre, amikor is születésnapi meglepetésként elkészítettem.
A hozzávalók:
- 3-4 csésze .paradió, kesudió, vagy mandula beáztatva ( keverve is lehet)
- 2/3 csésze kakaó
-2 csésze datolya
-agavé
- só
-aszalt sárgabarack
-homoktövis mag örlemény
Íme a földicseresznyék már kibontva.
Első látásra a földicseresznye aranyszínű koktélparadicsomnak tűnik.Közeli rokona a paradicsomnak.Trópusokon évelő,de fagyérzékenysége miatt nálunk is megterem,melg-, víz-, és tápanyagigényes növény.Méteresre növő hajtásain szőrös leveleket nevel, halványsárga virágai a levelek hónaljában fejlődnek.Nemcsak díszes, hanem finom a termése.Felfújt, világosbarna, pergamenszerű burokban lapulnak a cseresznyeméretű aranysárga bogyók.
Vigyázat ! Nem szabad összetéveszteni a lampionvirággal,mert az mérgező !!( Annak piros a virága.) Édeskésen savanyú , leginkább az ananász,a szamóca íze keveredik. Nekem a kivire is hasonlított.
2 megjegyzés:
Nagyon mutatós, gondolom hogy sikere volt ::))
Különleges!
Megjegyzés küldése