Mindennapi italunkat a "zöld turmixot" ebben az évszakban mángolddal készítem. Ez a csodálatos zöldség , mondhatnánk "3 az 1-ben"-t testesíti meg. A spenót, a spárga, és a rebarbara egy növényben ! Íze a spenóthoz hasonló,de annál erőteljesebb. Magas az "A"-, "B1"-, "B2"-, " C"-vitamin tartalma, ezen kívül cukrot,pektineket,szerves savakat(oxal-,alma-,citromsavat) ,foszfort,rezet,cinket, kaliumot,kalciumot,vasat és magnéziumot, mangánt tartalmaz. Vastag levele húsos, sötétzöld igen dekoratív, vörös színű változata is van.
Összetétele miatt nagyon jó az antioxidáns hatása.
A cukorrépa és a cékla közeli rokona. Egyetlen tányérnyi mángoldban a napi kalium igény 3-szorosa található meg!Magas vas tartalma miatt kifejezetten javasolt a fejlődésben lévő egyéneknek, a kismamáknak, időseknek és a betegségből felgyógyulók számára.
1 megjegyzés:
azt hiszem láttalak a biopiacon szombaton, csak nagyon siettem.. ez most csak onnan ugrott be, mert gyanús, hogy a mángoldot ugyanattól a bácsitól hozzuk :D nem tudok betelni ezekkel a csodálatos színekkel!!!
puszi
Megjegyzés küldése