A zöldségtortát Joan van Rooijen készítette.
Recept : a "Napeledel" c. könyvből,
Tészta alap:
-2 csésze mogyoró
-1/4 csésze összevágott aszalt paprika (kápia)
-2 e.k. koriander vagy petrezselyem
-1/4 t.k.cayanne bors
-1 e.k.nyers miso vagy 1/2 t.k.só
A hozzávalókat a robotgépben tészta állagúra összedolgozzuk 1 e.k. vízzel. A keveréket a
tortaalapra nyomkodjuk.
1.réteg:
-1 avokádó
-1 t.k.citromlé
Az avokádót a citromlével villával nyomkodjuk szét, majd terítsük szét a "tésztán".
2.réteg:
-2 csésze rózsáira bontott brokkoli
-1 e.k.olivaolaj
-1 t.k.citromlé
-1 e.k. nama shoyu
A brokkolit pácoljuk az olaj, a citromlé és a nama shoyu keverékében 12 ó-án keresztül. A pácolt
brokkolit és az avokádót dolgozzuk össze krémes állagúra a robotgépben. A brokkoli krémet
terítsük szét az első réteg tetején.
3.réteg:
Kesudiós sajtkrém: - 1 csésze kesudió
- 2 e.k. élesztőpehely
-1-2 t.k. citromlé
A hozzávalókat robotgépben sima állagúra keverjük
A torta tetejét apróra vágott petrezselyemmel és édes fűszerpaprikával szórjuk meg.
Tálalásig a zöldségtortát tegyük a hűtőbe hogy jobban össze érjenek az ízek.
Szépen látszódnak a rétegek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése