Joan van Rooijennél láttam először hogyan is készülnek a krékerek,
amelyek igazi helyettesítői a kenyérnek a nyersétkezésben.Tej, tojás, liszt, cukor, állati fehérje nélkül, több órás aszalással .
Ílyen a medvehagymás lepény "Napkeksz" ,vagy kréker , ami 8 órára beáztatott hajdinából finomra darált kölesből,és sárga lenmagból, kevés vízből és medvehagymából készül. A masszát ( palacsinta sűrűségű) kiterítjük a teflexen, 2 órán keresztül nyugodtan aszalhatjuk 60 fokon, mert ennyi idő alatt a nedvesség párolog csak el a masszából és nem mennek tönkre az enzimek.2 óra elteltével 41 fokon lehet folytatni az aszalást. A félig megszáradt lepényeket megforgatjuk, és tovább aszaljuk,amíg hajlékony nem lesz. ( a kép Joan tanfolyamán készült )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése